Samen werken aan circulair bouwen

Circulair bouwen is een proces van continu leren, innoveren en samenwerken. Bij GP Groot begrijpen we het belang van deze aanpak en zetten we ons in om alle partners in de bouwketen hierbij te ondersteunen.

GP Groot is dé toonaangevende partner in circulair bouwen en brengt alle belangrijke spelers in de bouwsector samen: van opdrachtgevers, architecten, bouw-, sloop- en renovatiebedrijven tot bouwmaterialenleveranciers. Ons doel is om gezamenlijk de circulaire economie te bereiken.

Hoe doen we dat precies? Vraag onze brochure aan en ontdek hoe wij uw bouwbedrijf kunnen helpen. Laten we er samen iets moois van maken!

Samenwerken en innovatie
Hoe kunnen we u helpen met circulair bouwen?

In de bouwketen gaan we verder dan alleen het inzamelen en recyclen van afval. We streven ernaar om afval te reduceren en gaan door middel van innoveren en samenwerken voor een circulaire aanpak. Dit doen we onder andere door:

  • Advies te geven over circulair slopen en de hergebruik- en recyclemogelijkheden hiervoor.
  • Advies te geven over het optimaal scheiden van verschillende afvalstromen op de bouwplaats om deze te kunnen hergebruiken of recyclen.
  • Het leveren van een afvalplan op maat met de juiste inzamelmiddelen op de bouwplaats
  • Het aangaan van partnerships om circulaire bouwmaterialen te maken die na gebruik weer gedemonteerd en hoogwaardig gerecycled en hergebruikt kunnen worden
  • Het aangaan van partnerships met producenten die de herwonnen grondstoffen afnemen en verwerken in nieuwe bouwmaterialen.

Vraag de brochure circulair bouwen aan
Toolkit circulair bouwen

Circulair bouwen vereist niet alleen een herinrichting van de bouwplaats, maar ook een verandering in gedrag. Daarom heeft GP Groot de toolkit circulair bouwen ontwikkeld, die diverse communicatiemiddelen bevat om iedereen op de bouwplaats bewust te maken van het belang van gescheiden afvalinzameling en om dit daadwerkelijk te implementeren. In onze toolkit vindt u ondersteunende materialen zoals bouwafvalborden, informatieve video’s, handige afvalwijzers en inspirerende presentaties. Met deze toolkit kunnen uw medewerkers op een eenvoudige en effectieve manier worden betrokken bij het scheiden van afval en het realiseren van uw circulaire doelstellingen.

Vraag naar de mogelijkheden
Wat is een circulaire economie?

In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn. In een circulaire economie bestaat geen afval. Hoewel 2050 nog ver weg lijkt, komen de tussentijdse doelstellingen snel dichterbij: in 2030 moet Nederland al de helft minder grondstoffen gebruiken.

Geen afval betekent dat producten aan het einde van hun levensduur moeten worden hergebruikt of gerecycled tot secundaire grondstoffen, zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Dit proces herhaalt zich telkens weer, waardoor producten en grondstoffen hun waarde behouden en het gebruik van schaarse primaire grondstoffen wordt voorkomen.

Samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 00 00

Container huren Direct contact